Om Blefjell

Store-Ble er det høyeste området på Blefjell. Dette området ligger som en rygg i retning nord-sør og strekker seg fra Blenuten som er 1213 moh. I nord ligger Sigridsfjell som er 1194 moh. I sør-vest ligger de høyeste toppene på Blefjell. Den høyeste er Bletoppen, med sine 1342 moh.

Bletoppen ligger i Tinn kommune i Telemark. Tinn er en del av Store-Ble. Fra Bletoppen er det utsikt til Knuten og Skrimfjellene i sørøst, i sørvest kan du se Lifjell. Blefjell har fantastisk flott turterreng sommer, høst og vinter. De siste årene har det også blitt et eldorado for fiske. Bærterreng rett på utsiden av hytteveggen.

Om vinteren blir det kjørt opp over 100 km med skiløyper. På Søreble er det alpinanlegg for dem som ønsker en dag i bakken blefjellheisen. Det er 4 serveringsteder som holder oppe hver helg gjennom hele året (Blestølen, Gvelven kro og Blestua og nye Blefjell lodge ) Her serveres hjemmelaget god mat og ”kaldt drikke” konserter og arrangementer.

Blefjell har tilbud til store og små – unge og eldre, et fantastisk familiested hvor muligheten er tilstede for å nyte stillheten på fjellet, samle venner og kjente i uberørt natur midt i det sentrale østlandet. Blefjell gir mer hytteliv og nærhet til fjellet – god tilgjengelighet gir større glede av din hytteinvestering og mindre tid i kø og bil.

Lurer du på noe?

Absolutt. Blefjell passer like godt for barn, som for voksne

Området har alltid vært godt besøkt, både med dagsbesøkende og fjellfolk, men også hyttefolk. I de siste årene har området sett en stor vekst i hytteutbygging, og antall besøkende generelt.

Vi anpasser interiør etter dine ønsker, og dersom du vil at vi skal stå for valget, har vi gode løsninger for enhver smak.